Cultura

Cultura

Aldespy-Publicaciones

Aldespy-Publicaciones

5/24/2013

BANC SABADELL VIJAZZ PENEDES 2013

Tot a punt pel Banc Sabadell Vijazz Penedès 2013

La seu del Banc Sabadell ha acollit la presentació del Vijazz Penedès 2013, el gran maridatge dels millors vins i caves del Penedès i un festival de jazz internacional
Aquest migdia s’ha presentat a Barcelona la 7ª edició del Vijazz Penedès, un esdeveniment de referència que enguany, fruit de l’acord de patrocini entre l’entitat financera Banc Sabadell i l’Acadèmia Tastavins Penedès, passa a anomenar-se Banc Sabadell Vijazz Penedès, fins l’any 2016.

L'acte ha comptat amb l'assistència de Joan Tarrada, president de l'Acadèmia Tastavins Penedès, i de Carles Ventura, director general adjunt de Banc Sabadell. Durant la seva intervenció, Ventura ha explicat que "és voluntat del Banc Sabadell estar al costat d'aquells projectes que són atractius i que a més a més aporten un valor afegit i una trascendència econòmica, social i cultural.

El Vijazz Penedès compleix tots aquests requisits", ha dit. De la seva banda, Tarrada ha donat algunes xifres representatives sobre el consum de vi a casa nostra i al Penedès. "un 70% del vi que es consumeix a 
Barcelona no és vi català, un fet que no passa a cap altra zona vinícola del món", ha apuntat. 

Carlos Ocaña, director del Vijazz, ha detallat el cartell d'enguany, encapçalat pel gran pianista i compositor Chick Corea, tota una llegenda del jazz guanyador de 20 premis Grammy, que actuarà a Vilafranca del Penedès el diumenge dia 7 de juliol en el marc incomparable de la plaça Jaume I. Es tracta d’un dels músics de jazz més importants de les darreres 4 dècades, que aterrarà a Catalunya amb la seva nova banda The Vigil. El programa de divendres comptarà amb les actuacions del trio escandinau/britànic Phronesis, i d’Eliane Elias Quartet, l’artista brasilera, afincada a Nova York, que portarà a Vilafranca el seu darrer disc “Thought about you: a tribute to Chet Baker”. 

El programa d’actuacions de l’escenari principal es completarà amb les actuacions dissabte del trio Medeski, Martin & Wood, que amb el seu jazz alternatiu, són un autèntic fenomen de masses als Estats Units i de John Pizzarelli, cantant i guitarrista i un dels principals representants del neotradicionalisme jazzísitic, que actuarà com a John Pizzarelli Quartet.

L'acte també ha comptat amb els parlaments de Francesc Olivella, director de la DO Penedès i Francesc Palau, director de la fira de vins i caves del Banc Sabadell Vijazz Penedès, un espai que tornarà a ser un gran pol d’atracció per als amants del vi. Aquesta fira ha tornat a completar tots els espais disponibles (hi participen un total de 41 cellers del Penedès) i com ja és habitual comptarà també amb un espai on poder degustar la gastronomia del Penedès en petit format.

Activitats paral·leles

Durant tota la setmana es duran a terme un seguit d’activitats relacionades amb el món vinícola. Aquestes començaran el dilluns dia 1 de juliol, amb el tradicional tast magistral, que en aquesta ocasió serà dirigit pel sommelier Joan Lluís Gómez.Dimarts serà el torn d’una jornada dedicada a la Cuina del Vi, i completaran les activitats durant la setmana el ja tradicional enoclàssic i jornades dedicades a agricultura i a l’emprenedoria. Les activitats paral·leles arribaran el seu punt àlgid el cap de setmana, on juntament a les activitats enoturístiques de divendres i dissabte matí, hi ha programades 23 sessions de tast i maridatge en les 3 sales habilitades.

Foto portada: un moment de la signatura, per part de Carlos Ventura, director general adjunt de Banc Sabadell i Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario